نگاهی به کتاب «مذاکره‌ی بُرد-بُرد؛ تشریح فرایند عملی دستیابی طرفین به برد در مذاکره» اثر دیوید گلدویچ

کتاب «مذاکره‌ی بُرد-بُرد؛ تشریح فرایند عملی دستیابی طرفین به برد در مذاکره» اثر دیوید گلدویچ را انتشارات دنیای اقتصاد با ترجمه‌ی صالح سپهری‌فر نخستین بار در سال ۱۳۹۳ در ۲۰۵ صفحه‌ی مصور منتشر کرد که تا سال ۱۴۰۱ به چاپ چهارم رسیده است.

حامد مقامی

همه‌ی ما منافعی داریم که برای تأمین کردنشان یا حفظشان از پایمال شدن تلاش می‌کنیم. چه در زندگی روزمره و چه در کسب‌وکارهای کلان، مذاکره کردن کاری است که تقریباً هر روز انجام می‌دهیم. ما از کمک دیگران بی‌نیاز نیستیم؛ پس برای اینکه در درازمدت به روابط اجتماعی خود آسیب نزنیم باید در کنار تأمین منافع خود منافع دیگران را نیز در نظر بگیریم.

نویسنده در این کتاب کوچک بر تبیین چیستی مذاکره‌ی بُرد-بُرد و راه‌های تحققش متمرکز است: چه کنیم که هم منافع ما تأمین شود و هم طرف مقابل راضی باشد و هم روابط دوطرفه حسنه باقی بماند. معامله‌ای که سود یک طرف به بهای زیان طرف مقابل به دست آید شاید در کوتاه‌مدت پرمنفعت به نظر برسد، ولی بی‌اعتمادی حاصل از آن در درازمدت آثاری ناگوار در پی خواهد داشت و چه‌بسا که به زیان‌هایی بزرگ منتهی شود.

تلاش برای تقویت ذهنیت برد-برد نه فقط در کسب‌وکار، بلکه در بهبود روابط اجتماعی نیز تأثیری مستقیم دارد. در سطح کلان، داشتن رویکرد برد-برد از بایسته‌های جهان امروز و لازمه‌ی توسعه‌ی پایدار است.

به اشتراک بگذارید
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Prove your humanity: 10   +   4   =